Maria-Thérèse Sommar, fotograf, författare och frilansskribent. Ej körkortsfoto!

Monday, January 19, 2009

About killing bears / Vad gäller att döda björnar

In response to Tommy's comment below, no, it is not safe to eat a bear after 40 days, even if it didn't suffer from the Black Death. I think. You shouldn't eat bears you kill because of the t something. Aren't you happy to know that? (I'm starting to think my sister meant trichinosis? Did you? Answer in comments if you read this.) / För att svara på Tommys kommentar - nej, det är inte bra att äta en björn efter 40 dagar heller även om den inte led av digerdöden. Tror jag. Man ska inte äta björnar man råkar slå ihjäl på grund av något med t. (Jag funderar på om min syster menar trikiner, trikinos? Svara i kommentarerna om du menade det?) The modern, veggie way of killing bears is called shopping. I bought a whole bunch of Moleskines at 75% off today! I also received some wonderful gifts lately: an espresso maker and a plate from my friend and her mum, actual quartz crystal stickers from my dad and postcards from the lovely Vanessa! / Det moderna vegetariansättet att jaga björnar på heter shopping. Jag köpte en hel hög Moleskine-böcker på 75% rea idag! Jag har också fått en massa fina presenter på sistone: en espressoapparat av min kompis och hennes mamma, bergkristallklistermärken av pappa, vykort från Vanessa!
Share:

9 comments

Anonymous said...

Ja men please!?

"Man ska inte äta björnar man råkar slå ihjäl på grund av något med t. (Jag funderar på om min syster menar trikiner...)"

Nähä... jag tänker tegelsten, för måste jag slå ihjäl en björn tänker jag ju inte stå där med trikiner!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Tänker du slå en björn med trikiner?

Jag la precis till att jag TROR att det inte är bra efter 40 dagar heller. Är det parasiter så kan de väl ha dött eller försvunnit då. Eller blivit fler. Inte vet jag.

ÄNNU EN ANLEDNING ATT VARA VEGETARIAN!!!!!
Better safe than sorry.......

Anonymous said...

...vi glömmer björnarna...

gunnelsvensson said...

Vilket bra fynd du gjorde, 75% rea inte dåligt!

Mina stämplar kommer från Crafty secret och jag har köpt de från Eva på Hobby och hantverkj
http://www.hobbyochhantverk.se/
de är verkligen bra! Flera på ett ark och genoskinliga så de är så lätta att se och stämpla med. Det fins flera andra som jag är sugen på också! Hade glömt hur kul det är att stämpla!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

oo tack!
Tommy: glöm ALDRIG björnarna!

Anonymous said...

Haha. Björnar kan ha trikiner ja, det är rundmaskar som lever som parasiter i däggdjur. Det var en lärare i infektionsepidemiologi som nämnde det... å ne, glöm aldrig björnarna, men lämna dem o deras trikiner ifred i skogen!! ;-)

Debbie said...

Beautiful gifts. Love that espresso maker.

ittybittyandpretty said...

ooohhh i received some post cards form vanessa a little while ago. they really need to be in a frame they are pieces of art!!! big smooches %*_*%

Sylvie Van Hulle said...

I love the Moleskines!!!
And I love your new profile photo!! Very very beautiful :-)
xx

© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig