Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Wednesday, January 19, 2011

Hello little deer and a health hazard / Hej lilla rådjur och en hälsofara
Today I discovered a new ability: I can drive several kilometers without breathing and with runny itchy eyes. Why? Well, I was taking photos of a deer in the distance. Hello deer, I called out, and wanted to walk closer but the greatest snow depth in Sweden held me back. I found it strange that there was this really strong smell and I thought, hey little deer, how bad can your body odor be there in the distance? Then I saw them. Looking at me. Horses. I'm super allergic to horses and was already red eyed. Anyway, cute deer, blue snow and here are the health hazards.
Idag upptäckte jag en ny förmåga hos mig själv: att jag kan köra bil flera kilometer utan att andas och med rinnande kliande ögon. Varför? Jo, jag höll på att fotografera ett rådjur långt borta. Hej rådjuret, ropade jag och försökte gå närmare men Sveriges djupaste snö hindrade mig. Tyckte det var konstigt att jag kände någon sorts stark lukt och tänkte hallå, lilla rådjur, hur står det till med kroppsodören egentligen långt där borta? Men då såg jag dem och de såg på mig. Hästar. Jag är jätteallergisk mot hästar och var redan rödögd. Hur som helst, fint rådjur, blå snö och här står hälsofarorna och glor.


Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig