Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Friday, November 25, 2011

Even though we prepared for the apocalypse, it was a nice evening / Det var en trevlig kväll trots att vi förberedde oss inför apokalypsen


Last week I worked about 95 hours so this week I'm taking things a little bit easier, especially today! Well, first I made necklaces for my soon officially opened new shop and for the upcoming Christmas fair, but then I met Louisa - who had ordered a cat necklace from me - at a café and we had some fika. Later I happened to meet my friend Alveola, just in time for my next cup of coffee, and we continued to improvise by going to the movies. It's been over a year since I went to an actual cinema!
Förra veckan jobbade jag i runda slängar 95 timmar så den här veckan tar jag det lite lugnare, i synnerhet i dag. Eller ja, först tillverkade jag halsband till min svenska butik som öppnar snart och till Gammlia julmarknad, men sedan träffade jag Louisa, som beställt ett katthalsband av mig, på ett café och fikade. Sedan sprang jag på min vän Alveola precis när det var dags för nästa kopp kaffe och vi improviserade vidare genom att gå på bio. Mer än ett år sedan jag var på bio senast! We watched Contagion, about a virus pandemic, and on our nightly walk homewards we started to plan for the virus apocalypse. We decided to store some food and have an escape route. Here's what we've planned to get so far: Red lentils (the first thing we both thought of!), rice, flour, potatoes, seeds and horses (for transportation). I will be staying with my mum in the countryside and my friend will be staying in a small house nearby that my sister and I will soon own (!). The horses are going to help with the electricity somehow. I will get a solar power charger for my iphone so that you can still read my blog (provided you are still alive). Will also get lots of allergy meds to cope with all the horses. That's the plan so far. My friends four-year-old has a riding lesson on Sunday so perhaps she can help with the first horse. 
Vi tittade på filmen Contagion som handlar om en viruspandemi och på promenaden hem genom Härnösandsnatten började vi smida planer inför kommande apokalyps. Vi bestämde oss för att skaffa ett matförråd och en tillflyktsort. Det här har vi kommit på att vi ska skaffa hittills: Röda linser (det första vi tänkte på!), ris, mjöl, potatis, fröer och hästar (för transport). Jag kommer att bo hos min mamma på landet och min kompis kommer att bo i ett litet hus i närheten som jag och min syster snart kommer att äga (!). Hästarna kommer att hjälpa till med elektriciteten på något sätt. Jag kommer att skaffa en solcellsladdare till min iphone så att ni fortfarande kommer att kunna läsa min blogg (om ni lever). Kommer även att skaffa en massa allergimedicin för att klara av alla hästar. Ja, det är planen så här långt. Min kompis fyraåring ska rida på söndag så hon kanske kan hjälpa oss att skaffa första hästen.

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig