Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Wednesday, September 15, 2010

hello little squirrel! / hej lilla ekorre!

Today I had a sucky morning so I decided to go on an adventure. I normally steer clear of forests, but I saw a little guy riding a tricycle from the woods to the street and thought maybe it's not that dangerous. Then I heard a noise and saw a bouncing branch and felt as if I was being watched...
Idag hade jag ingen vidare förmiddag så jag beslöt mig för att ge mig ut på äventyr. I vanliga fall aktar jag mig för skogar men nu såg jag en liten grabb på trehjuling cykla ut ur skogsdungen så jag tänkte att det kanske inte är så farligt. Då hörde jag ett ljud och såg en studsande gren och det kändes som om någon iakttog mig...

ekorre squirrel photo by Maria-Thérèse Anderson

...by someone really cute
...någon väldigt söt

ekorre squirrel photo by Maria-Thérèse Andersson

What can I say, we talked for a while, mostly about politics, and my fear of the forest dissipated. Then I was excited to see a wolf (my fears are relative) but realised it was a skinny dog.
Vad kan jag säga; vi pratade ett tag, mest om politik, och jag blev lite mindre rädd för skogen. Sedan tyckte jag att jag såg en varg och det var spännande tills jag insåg att det var en mager hund (mina rädslor är relativa).

ekorre

Things I learned in the forest / Saker jag lärde mig i skogen

1. Squirrels suck at hiding / Ekorrar suger på att gömma sig

squirrel hiding

2. Twigs are prepared to hit you in the eye. / Grenar står beredda att slå till en i ögonen.
3. There are like no toilets for the animals. / Det finns typ inga toaletter åt djuren.
4. It's easier to climb a small hill than to walk back down. / Det är lättare att klättra uppför en kulle än att gå ner.
5. It's rather interesting to see who will freak out first: you or the animal. / Det är ganska intressant att se vem som blir räddast först, man själv eller djuret.


bird and branches photo by Maria-Thérèse Andersson
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig