Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Saturday, July 3, 2010

Interviewed by The Art of Living Beautifully / Ny intervju, svensk översättning här

Today I have been interviewed by Bella from The Art of Living Beautifully, an art which she certainly masters as you can see from her blog! Click here to read the interview. (Swedish translation below.)
Idag har jag blivit intervjuad av Bella från The Art of Living Beautifully, alltså konsten att leva vackert - en konstform hon verkligen behärskar att döma av hennes fina blogg! Klicka här för att se intervjun. Svensk översättning följer nedan:
-----------------------------

Idag kommer en ny del i min serie Skönhet på Etsy, där jag presenterar konstnärer och bloggare som jag beundrar – underbara, begåvade personer som bidrar med lite extra skönhet i världen. Jag är mycket glad att presentera Maria-Thérèse från afiori för er. Hennes Etsybutik är full av jättesnygga fotografier, collage i blandtekniker och anteckningsböcker. Ibland tittar jag igenom hennes butik bara för att muntra upp mig själv, och hennes blogg är en av mina favoriter. Så, utan vidare dröjsmål...

Ditt namn: Maria-Thérèse Andersson. Maria-Thérèse är som ett namn.
Etsybutikens namn: afiori
Adress till butiken: http://afiori.etsy.com/
Bloggnamn och adress: http://blog.afiori.com (Huvudsida: http://www.afiori.com/)

Beskriv kort vad man finner i din Etsybutik: Konstfotografier, collage och unika anteckningsböcker med blandade blad och mina bilder på omslagen.

Vad inspirerar dig till att skapa? Jag är inspirerad för det mesta! Jag har alltid haft stor lust att skapa saker, att hitta på någonting nytt, att samla mina intryck och förvandla dem till konst. Ofta dyker en bild eller en mening upp i huvudet på mig – ibland på ett väldigt färdigt sätt – och jag försöker förverkliga det. Att göra fantasi till verklighet är en stor del av vad mitt företag afiori handlar om.
Papper, färg och konstnärstillbehör i största allmänhet inspirerar mig också, men för det mesta har jag bara en sorts känsla av att jag måste göra något. Jag kan se ett collage eller få en bit av en dikt i huvudet eller börja tänka på ett problem eller en fråga som jag sedan illustrerar för att försöka förstå.

Vad vill du att andra ska veta om ditt verk? Följer du någon särskild filosofi?
Jag skapar allting med hjärta och själ och jag tror att det märks i det jag gör. Jag försöker inte vara som någon annan och jag försöker inte bli populär. Så har jag levt mitt liv hittills, inte alltid av egen fri vilja, men den senaste tiden har jag blivit mer och mer övertygad om att det är rätt väg att gå. Jag tror att om någonting inte är äkta kommer folk att märka det i slutändan och de sakerna kommer att eka tomma. Jag vill göra saker som är viktiga för mig och som jag stolt kan skriva under med mitt namn.
Jag har varit vegetarian hela mitt liv och tillverkar ingenting med läder eller andra djurprodukter. Det jag gör är en del av mig, även om andra kommer att tolka det de ser utifrån sig själva.

Många av mina bilder är gjorda med både fotografier och målningar eller har collagedelar. Jag gillar verkligen att måla och har faktiskt inte Photoshop (vilket verkar vara rent chockerande för många!)

Något annat du vill att vi ska veta om dig eller det du gör? Jag bor i Härnösand, en vacker stad vid havet. Jag flyttade hit delvis på grund av havet och för att jag studerade här (jag har en filosofie magisterexamen med engelska, litteraturinriktning, som huvudämne). Jag startade mitt företag förra året och söker möjligheter att samarbeta med andra konstnärer och att även ställa ut i länder utanför Sverige.
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig