Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Sunday, November 15, 2009

Working in the dark / Jobbar i mörkret


Working, working, working in the dark since twilight happens before 2.30 p.m. and it's dark most of the day; it's been raining for three days straight and I haven't seen the sun in I don't even know how long. Could be worse though. I could be blind or have no artificial light - albeit weak - at all etc but it's very tiring to be without light. When I move to a new flat (hopefully soon) I will have to install a lot more artificial lighting and probably have white walls in my studio even though I don't like white walls.


I'm preparing for the huge Christmas fair at the Västerbotten Museum in Umeå next month; I've sorted through thousands of papers and made lots of new books this weekend (have yet to bind them though). Pictures taken in the dark due to, um, the dark!


Jag jobbar på i mörkret eftersom det nu skymmer strax efter två på eftermiddagen och är mörkt större delen av dagarna. Det har regnat oavbrutet i tre dygn och jag vet inte ens när jag såg solen senast. Kunde vara värre; jag kunde vara blind eller inte ens ha mitt svaga konstljus inomhus och så vidare men jag tycker det är hemskt tröttsamt att inte ha ljus. När jag flyttar till en ny lägenhet (förhoppningsvis snart) måste jag installera mycket mer ljus i arbetsrummet och eventuellt ha vita väggar fast jag inte gillar det.

Håller på att förbereda inför den stora julmarknaden på Västerbottens Museum (Gammlia) i Umeå nästa månad. Jag har sorterat några tusen papper och gjort massa nya böcker nu i helgen (men inte bundit dem än). Bilder tagna i mörkret p.g.a. att det är... mörkt!

So... What have you been up to this weekend?
Så... Vad har ni gjort i helgen?
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig