Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Monday, November 9, 2015

Varna inte för poliskontroller

en helt annan väg...

I helgen har jag kört ett antal mil på 90-vägar, och på ett ställe blinkade en bilist för att "varna" mig för poliskontroll. Jag blev inte glad, jag blev arg. Jag gillar att köra snabbt, men skulle jag köra för snabbt får jag skylla mig själv. 

Några mil bort inträffade denna trafikolycka nästa dag och senare såg jag en bil stå på huvudet i ett djupt dike på ett annat ställe i närheten. En bit längre bort - en timmerbil med farligt slängande släp framför mig - bara tur i en kurva att det fanns en parkeringsplats precis där släpet slängdes åt sidan. Allt detta längs samma väg, en av de få stunder då jag är ute och kör. Hade inte poliser stått där och skrämts / fångat upp folk litegrann tror jag säkert fler hade legat i diket denna helg för det är ju otroligt konstigt varje år att det plötsligt finns lite frost.

Ibland ser jag annars vettiga personer varna varandra på facebook för poliskontroller eller ondgöra sig över att man fått böter när polisen kunde ägna tid åt att jaga "riktiga" brottslingar. Fattar inte vad folk håller på med. Vips kanske man är en "riktig" brottsling - varna för folk som kör som idioter, inte för poliskontroller. (För övrigt leder 10 mil av denna olycksväg till Sundsvalls sjukhus, så det var ju trevligt för de skadade att Sollefteås fanns kvar, bara 2 mil bort.)

När jag ändå håller på och vräker ur mig ang. trafiksäkerhet - ta på er reflexer, gott folk, för annars kan man dö, antingen av att bli påkörd eller av onda ögat från mig om det är jag som är ute och kör igen. Jag tänker aldrig varna för poliskontroller, bara för att köra ihjäl dig själv eller andra. 
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig