Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Tuesday, June 4, 2013

Föräldraledig i Härnösand eller Sundsvall - anlita mig gärna som fotograf / About an advertising offer I just got

Fick precis ett erbjudande per telefon om att annonsera på en hemsida om föräldraledighet då de gärna ville länka till en fotograf. Bara det att det gällde den lokala marknaden, dvs Härnösand i mitt fall, var ganska dyrt och skulle kräva att folk googlade "föräldraledig Härnösand fotograf" för att hitta mig... Hmm... Eller möjligen att tillräckligt många skulle vara inne på sidan OCH bli intresserade av min annons där på kanten. 

Jag sa - tror du inte folk söker på "fotograf härnösand" om de behöver en? Inte "föräldraledig Härnösand fotograf"? Frågade också hur hon hittat mig. Hon hade googlat "fotograf härnösand" och där var jag, väl synlig... Så - kära föräldralediga mammor och pappor, jag fotograferar gärna er och era bebisar och allt vad ni vill. Däremot låter det inte så vettigt att betala massa pengar för att annonsera på en sida om föräldraledighet? Eller har jag fel? 


pfffffff!

Just got an advertising suggestion on the phone which was a little bit strange, I think, about being visible in search engines when people search locally for "parental leave photographer", ie when someone has had a baby and might need a photographer. I said - don't you think people will google for "photographer" if they want one? And I asked how they found me - well, they googled "photographer Härnösand" and there I was... So, I think not. Dear parents everywhere; I will be happy to photograph you and your babies.

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig