Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Sunday, March 24, 2013

It was a dance party night... Norrdans premiär av Beautiful BeastThursday this week I was invited to the opening night of Beautiful Beast, a performance by dance company Norrdans. They also performed Two Duos and Two Trios which I'd seen earlier but was very happy to see again. The performances were truly amazing and I wish I could have recorded everything with my eyes so I could just see it over and over again. Magic.

I torsdags var jag inbjuden till premiären av Norrdans föreställning Beautiful Beast. De framförde även Two Duos and Two Trios som jag sett tidigare men gärna såg en gång till. Det var två helt makalösa framträdanden, särskilt Beautiful Beast, och jag önskar att jag kunde ha spelat in allt med ögonen så jag bara kunde se det om och om igen. Magiskt! Klicka här för att läsa turnéschemat. 


There were cute friends and awesome musicians:
Där fanns söta vänner och jättebra musiker:
I created a poster for Norrdans a couple of years ago. This time I had translated the texts in the programme to English. After the performance there was an incredible dinner (everything but one dish was vegetarian and SUPER delicious) and then, a partaaay. We danced like crazy half the night and tried mysterious drinks. 

För ett par år sedan gjorde jag en affisch åt Norrdans; denna gång hade jag översatt programmet till engelska plus den här lilla texten: 

Koreografen Thomas Noone om Beautiful Beast:
Magiska hästar, gudinnor, krigare, eld – första gången jag hörde Gjallahorns musik förflyttades jag till en mytisk värld, på en gång mycket gammal och samtidigt tidlös, antik och modern. Därför ville jag skapa min egen tidlösa saga genom dansen, som ett komplement till deras ljudlandskap i detta samarbete.

Jag tänkte mig ett fantastiskt djur, någonting urtida och fysiskt, som kommunicerar genom rörelse, som längtar till friheten
men som samtidigt behöver sambandet med andra.

Detta djur är precis som dansaren ensamt men samtidigt bundet till gruppen och uttrycker sig endast genom sin fysiska varelse, kämpar och pressar sin egen kropp; det finns i rummet men växer fram genom musiken.

Ett vackert vilddjur.

Efter föreställningen var det uppdukat för en finfin middag där allt utom en grej var vegetariskt och JÄTTEgott. Därefter blev det kalas och dansa dansa hela natten och prova mystiska drinkar. 

photo on the right taken by Andreas Näsholmphotos by Martin Von Schmalensee

with singer Ulrika Bodén who sang live with the band Gjallarhorn during the performance. I think I did a scary dance?
med sångerskan Ulrika Bodén som uppträdde live med Gjallarhorn under föreställningen. Jag tror jag gör en lite läskig dans här?


Have a look at the Norrdans Youtube channel
Kolla in Norrdans Youtubekanal, men se dem ännu hellre i verkligheten!

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig