Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Sunday, March 17, 2013

Freelance work, playing dress-up with kitties, writing, writing, literature festival / Frilansjobb som fotograf, klä ut sig med katter, skriva och skriva, Littfest i UmeåI was recently contacted by one of the bigger weekly magazines in Sweden to do some freelance work as a photographer (often, I write the article as well as take the photographs). It was great fun and I met some really nice people and saw this here view:
Nyligen blev jag kontaktad av en av de större veckotidningarna för jobb som frilansfotograf. Jag brukar ofta både skriva och fotografera, men nu var det foto som gällde. Det var kul! Jag träffade trevliga personer och såg denna fina utsikt:


I drove and drove and drove... Enjoy my pixellated mobile pics...
Jag har kört och kört och kört... Njut nu av dessa pixliga mobilfoton...I've also been writing a lot. I'm working on new poems and a couple of short stories.
Jag har också skrivit mycket. Jobbar med nya dikter och funderar på ett par noveller.One night, my sister's cats played dress-up with my clothes. I've also seen four reindeer.
En natt klädde min systers katter ut sig med mina kläder. Jag har också sett fyra renar.


I've made custom guest books / journals / scrapbooks with my photos and artwork on the covers.
Jag har tillverkat specialbeställda gästböcker / dagböcker / scrapbooks med mina bilder på omslagen.


Friday I went to the literature festival Littfest in Umeå and listened to Bodil Malmsten and Ann Jäderlund. It was really nice meeting Bodil again.
I fredags åkte jag till Umeå på Littfest och lyssnade på Bodil Malmsten och Ann Jäderlund. Det var jättetrevligt att träffa Bodil igen.


I had some seriously expensive fika :( and got a free mini book. Not sure if those even out, but anyway.
Jag fikade jättedyrt :( och fick en gratis minibok. Vet inte om de två sakerna jämnar ut sig, men ändå.


photo by Louise

Then I visited my sister and her husband and their cats.
Sedan hälsade jag på min syster, hennes man och katterna.


Saga writes fiction too.
Saga skriver också skönlitterärt.

Oh, and yesterday I went to a Downton Abbey themed party and worked as a party photographer (and enjoyed myself). I've interviewed people and taken lots of portraits and translated a text from Norwegian (!) to English. How's this for an incoherent blog post? Well, this is what life is like ;) I should get back to you on the Downton Abbey party after I've sorted through all the photos.
 Och i går var jag på kalas med Downton Abbey-tema och jobbade som kalasfotograf (och hade kul). Jag har intervjuat folk, tagit massa porträttbilder och översatt en text från norska (!) till engelska. Är inte detta blogginlägg väldigt mångsidigt och splittrat? Jo, men sånt är livet ;) Måste återkomma ang. Downton Abbey-kalaset efter att jag gått igenom alla bilder.

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig