Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Monday, October 1, 2012

Fun, busy weekend / Rolig, hektisk helg

Maria-Thérèse Sommar

This past Saturday I went to a fancy autumn dinner partay. That's me above...
I lördags var jag på en tjusig höstfest och middag. Det där är jag, ovan...
Afterwards, I tagged along to a nightclub but I think I was too sober to fully enjoy it and I was well aware I had to get up at 9 in the morning yesterday (Sunday) to shoot and write about an opening. It was a really nice evening though and I danced a lot at the fancy dinner / partay.

Efteråt hängde jag med till nattklubb på Svenssons men jag tror att jag var för nykter för att riktigt uppskatta det och jag var väl medveten om att jag skulle upp före kl 9 i går (söndag) för att göra reportage om en invigning. Det var dock en jättetrevlig kväll och jag dansade mycket på höstfesten på St Petri Logen.


Four hours of sleep and then off to shoot the opening of the new premises of a company called Logosol which invents and constructs wood processing machinery. Click here to see more of my photos and a link to the article which has been published online (in Swedish). Then I did some photography work.

Fyra timmars sömn, sedan upp och hoppa och göra reportage om företaget Logosols invigning i nya lokaler. Logosol uppfinner och tillverkar maskiner för träbearbetning. Klicka här för att se fler av mina bilder och länk till artikeln som är publicerad online på harnosandsforetag.se. Sedan jobbade jag lite med fotografier.

photo by R Sjödin
Maria-Thérèse Sommar
Then I gossiped with a friend at a café, went home and shook the sawdust out of my hair and went to see Phantom of the Opera at the theatre, a recorded live version.

Sedan skvallrade jag länge med en god vän på ett café, gick hem och skakade sågspånet ur håret och stack till teatern och såg Phantom of the Opera, en inspelad liveversion som visades som bio.


Phantom of the Opera was the first musical I ever saw as a child and then I've seen it a few times in London and I really, really like the music (and know it by heart) and the story even though it really is more about power than love, the way Christine is attracted to the Phantom and scared of him at the same time and the phantom is like "booohoo, I'm ugly and you will serve me because you should pity me but hey, I make good music". Anyway. Good music, will be writing about the performance in an article so I shouldn't say anything more about it until then except that I really do prefer to watch it live in a theatre - I really don't want to see the microphones up close on a huge movie screen, for instance. I want it to be real. 

Phantom of the Opera var den första musikal jag såg när jag var liten och sedan dess har jag sett den ett flertal gånger i London. Jag gillar verkligen, verkligen musiken, kan den utantill och gillar berättelsen även om det egentligen är knäppt och snarare handlar om makt än kärlek - hur Christine är attraherad av fantomen och rädd för honom på samma gång och ett våp och fantomen bara "buuhuu, jag är ful och du ska vara min tjänarinna för det är synd om mig men jag gör i alla fall bra musik". Hur som helst - bra musik och jag kommer att skriva om föreställningen så mer ska jag inte säga här. Jo, det här ska jag säga - jag föredrar verkligen att se musikalen live på en teater, inte minst för att slippa se mikrofonerna jättestort på en bioduk. Jag vill att det ska vara på riktigt.Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig