Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Tuesday, July 12, 2011

Hello from Paris! Ladurée, macarons, Tuileries

I can't believe I was in Rome this morning. Slept for 1,5 hours (!) last night, was picked up by taxi at 4.15 a.m... and left for Paris. At least that's a good reason for not sleeping! What I told myself in order to get out of bed was... if you get up, you'll get to go to Paris and I'll take you to Ladurée. Ok? When I came to Paris it was cold and raining very heavily but it got better. I hurried to Ladurée!
Jag kan knappt fatta att jag var i Rom i morse. Sov 1,5 timmar (!) natten till i dag, hämtades upp av taxi kl 4.15... och åkte till Paris. Åtminstone en bra anledning till att inte sova! För att kunna ta mig upp ur sängen sa jag till mig själv: om du kliver upp så får du åka till Paris och jag tar med mig dig till Ladurée. Ok? När jag kom fram till Paris var det kallt och hällregnade men det blev bättre. Jag skyndade mig till Ladurée!


 
I sat in their beautiful gold room and had this delicious strawberry / coconut pastry and very tasty black coffee.
Jag satt i deras tjusiga guldrum och åt den här delikata jordgubbs- och kokosbakelsen och drack väldigt gott svart kaffe.

Ladurée Paris


Then I had these for dessert (below)... but I bought mine at Pierre Hermé.
Sedan åt jag dessa till efterrätt (nedan)... men jag köpte mina på Pierre Hermé.
macarons

I sat in the Tuileries and saw the Eiffel tower and it was oh so blogtastic except I must say macarons are not really my thing! My eyes want them though.
Jag satt i Tuilerierna och såg Eiffeltornet och det var så bloggfantastiskt som det kan bli förutom att jag måste säga att macarons faktiskt inte är min grej! Det är bara mina ögon som vill ha dem.


The Tuilieries were very a fiori [with flowers, flowered]. / Tuilerierna var väldigt a fiori [med blommor, blomsterbeströdda].

Outside the Louvre, a man was feeding birds. / Utanför Louvren var det en man som matade fåglar.


Then... Do you recognise this carousel? Oh yes, from my series The Abandoned Amusement park.
Och sedan... Känner ni igen karusellen? Just det, från min bildserie Den övergivna nöjesparken.


I've managed to get some decent work done on this trip, I think, despite sleeping extra little. Please send me some sleep vibes for tonight so I'll have lots and lots of photo energy tomorrow - and I'm also going to visit Ladurée just to make sure.
Jag tror att jag fått en hel del skapliga saker gjorda under denna resa, jobbmässigt, trots att jag sovit extra lite. Vänligen skicka lite sömnvibbar i natt så jag har massa fotoenergi i morgon. Tänker också besöka Ladurée igen för att vara på den säkra sidan.
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig