Maria-Thérèse Sommar, fotograf, författare och frilansskribent. Ej körkortsfoto!

Thursday, March 31, 2011

Thank you, sweet students in Vindeln / Tack till alla fina elever i Renforsskolan


Left-click to enlarge / Vänsterklicka för att förstora

It was so much fun to talk about creativity and make photo experiments at the creativity day I just participated in at a school in Vindeln, close to Umeå. The students (grades 7-9) and teachers were sooo unbelievably nice and fun! A couple of students thought I should blog everybody, so these are some group shots. (A note to Renforsskolan: please use the photos we took any way you choose.) I'm sorry I can't credit everyone who took the photos above! Either Didrik or Henke took the photo of me. Thanks for being so sweet and welcoming, and thank you art teacher Chris for inviting me!
Det var så kul att prata om kreativitet och göra fotoexperiment på inspirationsdagen som jag nyss var med på i Renforsskolan i Vindeln, nära Umeå. Eleverna (klass 7-9) och lärarna var SÅ otroligt trevliga och roliga! Ett par elever tyckte att jag skulle blogga alla, så här kommer några gruppbilder. (Till er på Renforsskolan: använd bilderna vi tog precis hur ni vill! :) Tyvärr är jag osäker på vem som tagit vilken bild!! Det var antingen Didrik eller Henke som tog bilden på mig. Tack för att ni var så gulliga och välkomnande och tack till bildläraren Chris som bjöd in mig!

Left-click to enlarge / Vänsterklicka för att förstora
art teacher Chris

You also need to listen to this video. During the breaks, different students performed and they were super talented. / Ni måste också lyssna på denna video. På rasterna uppträdde olika elever och de var jättebegåvade!

Share:

7 comments

Tommy said...

Jag har ju tyckt att det var synd att du en gång slutade som lärare, även om jag förstår att du gjorde det.

Det är kanske sånt här du ska göra?

Förutom allt annat du håller på med förstås.

T.

The Gossamer Tearoom said...

This is so great! I think it's wonderful that you spoke to these students. You have given a great gift to some young people. You never know what seeds of creativity they have that you have given just that extra bit of sunshine needed to bloom!

And yes, the girls are very talented! Why does that song sound familiar? It seems to be the remake of a very old song.

Hugs to you,

Betty

Tracy said...

You are fortunate to share your talents with kids...good for you!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Tommy: jag gör det jag ska göra.
"Det är kanske sånt här du ska göra? Förutom allt annat du håller på med förstås."
Det var därför jag gjorde det.

Att säga att det är synd att jag slutade som lärare är att säga att det är synd att jag gjort allt det jag gjort de senaste 2,5 åren. Du har ingen aning om varför jag slutade och du har inte själv jobbat som lärare. Att åka ut till en skola och prata om hur man kan jobba som konstnär är en sak. Att jobba som lärare är en annan sak. Egentligen tänkte jag inte svara på det här för man tänker aldrig likadant som någon annan och kan inte själv gissa varför folk gör som de gör. Jag är inte i ett läge där jag tar emot en massa råd och åsikter. Jag ger dem till mig själv.

Tommy said...

Jag ser det...

T.

Lena Rollmar said...

Vilket trevligt möte!

Unknown said...

Oh this looks like so much fun! How wonderful for you to get to teach about creativity! Congrats!

xo Mary Jo

© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig