Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Tuesday, June 29, 2010

Swedish translation of Eye on Style interview / Svensk översättning av intervjun på Eye on Style

Original text from www.trustyourstyle.com, I was interviewed by Mary Jo Matsumoto, translated by me. Originaltexten finns på www.trustyourstyle.com, jag blev intervjuad av Mary Jo Matsumoto, här är texten översatt av mig.

Denna veckas gäst i Eye on Style är fina Sverigebaserade fotografen Maria-Thérèse. Jag har ett av hennes fotografier hemma hos mig och tröttnar aldrig på hur magiskt det är. Om ni inte sett hennes arbeten, ta en titt på http://afiori.etsy.com, hennes butik.namn: Maria-Thérèse Andersson

yrke: Konstfotograf och skribent. Jag driver eget företag och jobbar främst via min hemsida www.afiori.com.

bor i: Härnösand, Sverige

kläder: Rosa tyllklänning från Monki (använder den en hel del och tycker att den är lätt att kombinera med andra kläder så det blir helt olika stilar), dansinspirerad t-shirt från BikBok, röda skor – present från mamma, hårprydnad – också present från mamma, från hennes resa till Turkiet nyligen, guldarmband – kär present från mormor och moster när jag tog studenten, svart pärlarmband – present från Karin och Anders, passar ihop med massor av kläder. Strumpbyxor – vet ej, hittade dem i garderoben.

kläder 2: Byxdress från H&M, nyaste plagget jag köpt. Den kostade 99 kr! Svart kofta som jag haft jättelänge. Fjärilstiara från Turkiet och röda skor, presenter från mamma. Gakkenflexkamera byggd av mig.


 
favoritdesigners: Bea Szenfeld för hennes fantasi, hennes fantastiska kreationer som inte bara är kläder utan bärbar konst (som t.ex. Björk använt sig av) och för att hennes kläder är djurvänliga, inget läder eller päls. Hon gör också fantastiska kläder av papper! En annan designer jag gillar är Alexander McQueen av ungefär samma anledningar och jag tycker rent allmänt att livet borde vara lite mer som en saga.
det här betyder stil för maria-thérèse: Jag tänker på stil som ännu ett uttrycksmedel förutom att skriva och skapa konst, och använder mig av det för att ändra på hur jag känner mig. Till exempel om jag är på dåligt humör och tar på mig något kul som en tiara eller glittriga hårspännen, en tyllklänning och blommiga stövlar. Jag försöker att göra så saker blir roligare. Har aldrig känt något behov av att följa modet utan tar på mig det jag känner för och experimenterar med att sätta ihop kläder på nya sätt. Ibland gör jag egna kläder eller syr om köpta. Jag gör en massa berättelser i huvudet hela tiden och hittar ibland på historier om mina kläder också, som om de tillhörde någon annan än jag.

Tack Maria-Thérèse för att du tittade in här! Hoppas att du får en jättefin helg och den som vill läsa om fler gäster i Eye on Style, titta under den rubriken till höger på sidan på www.trustyourstyle.com.


Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig