Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Monday, June 14, 2010

Ladurée


I had the most amazing café experience at Ladurée, 16 Rue Royal, Paris. I had read about Ladurée and their macarons on various other blogs, but when I got there I looked at the beautiful pastries - little works of art - in the window and was practically enchanted.
Jag hade den mest makalösa caféupplevelse på Ladurée, Rue Royal 16 i Paris. Jag hade läst om Ladurée och macaronerna på olika bloggar men när jag kom dit och såg de vackra bakverken - konstverken - i skyltfönstret blev jag rent förtrollad.


Who am I going to be? Mademoiselle Mimosa, Mademoiselle Rose?
Vem ska jag vara? Mademoiselle Mimosa, Mademoiselle Rose?


I walked into a beautiful room... Jag gick in i ett vackert rum...


I decided I am Mademoiselle Rose; I ordered a rose-flavoured Religieuse and coffee. The Religieuse did almost make me religious (I now worship Ladurée). Rose cream, fresh raspberries inside... Absolutely wonderful.
Jag bestämde mig för att vara Mademoiselle Rose; beställde en Religieuse med rosensmak och kaffe. Bakelsen Religieuse gjorde mig nästan religiös (jag avgudar nu Ladurée). Rosenkräm, färska hallon inuti... Alldeles underbar.


The prices weren't bad either, in case you wonder. Really. Not much worse than Starbucks, for instance, (or having coffee at a boring café and paying 4,50 Euro!) but this was so much better! Beautiful environment, delicious pastries and coffee, super nice staff. Ladurée, I shall return. Next time.
Priserna var inte alltför höga heller, för den som undrar. På allvar. Inte mycket värre än t.ex. Starbucks (eller cappuccino för 4,50 euro på ett tråkigt café!) men det här var mycket bättre. Billigare än en tiramisu på italiensk restaurang i Härnösand... och vacker miljö, delikata bakverk och kaffe, jättetrevlig personal. Ladurée, jag kommer tillbaka. Nästa gång.

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig