Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Saturday, April 10, 2010

Kerstin Thorvall

[scroll down for English]Författaren och illustratören Kerstin Thorvall dog igår. Vi träffades för längesen i Helgum när hon var där för författarsamtal. Jag tror min mamma var mer intresserad - hon hade böckerna och jag hade inte läst någon, men jag gillade Kerstin Thorvalls sätt att läsa och prata och det slutade med att jag blev inbjuden att hälsa på henne någon gång.

Vi pratade om konst och skrivande, hon läste en del saker jag skrivit och tyckte om dem och jag gick på en utställning som hon hade. Jag har en av hennes teckningar. Men hon hade så mycket ångest och problem; jag visste inte hur jag skulle hantera det så jag drog mig undan.
Jag kommer ihåg hur ledsen och frustrerad hon var att hennes kropp inte fungerade längre. Hon kunde knappt gå på en promenad men hon ville dansa.

På sätt och vis vet jag inte om jag är ledsen att hon dog. Jag är ledsen att hon hade ett så svårt liv på slutet. Hon var en väldigt rolig person men hade så mycket som gjorde ont. Jag öppnar en chockrosa bok hon skickade mig en gång och läser det fullständigt hjärtskärande brevet som ligger inuti.Writer and illustrator Kerstin Thorvall died last night. We met a long time ago when she was in Helgum, a village close to where I lived, when she was there to talk about her books. I think my mum was more interested - she had her books and I hadn't even read one, but I really liked the talk and ended up being invited to go see her sometime, and I did.

We talked about art and writing, she read some of my stuff and she liked it, and I went to her exhibition. I have one of her drawings. She had so much anxiety at times and I didn't know how to deal with it so I pulled away.

I remember how sad and frustrated she was that her body didn't work anymore. She could barely go for a walk but she wanted to dance.

In a way, I'm not sure I am sad she died. I am sad that her life was so difficult toward the end. She was a very fun-filled person with such great pain. I open a hot pink book she sent me and read the heartbreaking letter inside.
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig