Maria-Thérèse Sommar, fotograf, författare och frilansskribent. Ej körkortsfoto!

Wednesday, April 1, 2009

My best April hoax / Mitt bästa aprilskämt

How are you? Fooled anyone today? Got fooled yourself? ;) I told a friend I'd moved to Linköping (city in the south of Sweden), told a new acquaintance my sister was angry with him and got them to communicate (they've never met), told numerous people about the FLOOD in my KITCHEN...

Feeling a bit nostalgic, though. What I really miss about working as a teacher is the ability to fool 300 persons at the same time. Last year I put up posters everywhere about free ice cream in the cafeteria and I also gave parking tickets (payable to my bank account) to most of the teachers in the parking lot.

However, my best hoax was four years ago - I promise, people are still talking about it - when I made a fake website and gave myself the Orange Prize for Fiction. Back then, the site didn't have any ads. I managed to fool my boss, several colleagues and they were so happy for me I almost felt bad. Almost.
:-D Here it is.
-------------------------------------------------------

Hur står det till? Lurat någon idag, blivit lurad själv? Jag har lurat en kompis att jag flyttat till Linköping, sagt till en ny bekant att min syster är arg på honom (de har aldrig träffats) och fått dem att kommunicera om det, berättat för folk om ÖVERSVÄMNINGEN i mitt KÖK.

Känner mig dock lite nostalgisk. Det jag verkligen saknar med att inte jobba som lärare är möjligheten att lura 300 personer samtidigt. Förra året satte jag upp affischer om gratis glass till alla i restaurangen och jag gav även parkeringsböter (med mitt kontonummer) till mina bilburna kollegor.

Bästa luret var för fyra år sedan - jag lovar att folk fortfarande pratar om det - när jag gjorde en falsk hemsida och gav mig själv ett stort litteraturpris. Då hade sidan inga annonser. Jag lyckades lura min chef, ett antal lärare och de var så glada för min skull att jag nästan kände mig hemsk. Nästan. :-D
Här är sidan.
Share:

12 comments

Kathryn Magendie said...

OMG! Laughing - the orange prize for fiction hoax - haw!

(and to your comment - I do what you do - I'll put off a deadline and fiddle with stuff, then I have to work long hours to catch up- ohhhhh! I guess I like the drama of it? laughing)

Lisa Lectura Creations said...

Hi Maria-Therese! You are sooo funny! All great April Fool's pranks!

As for your question, I mostly sell on ebay but I hope to update my Etsy shop soon. Thanks for your interest in my art!

Blessings,
Lisa :)

Femin Susan said...

Very cool your blog!
Great! Keep up the great posts ……..
Love, light and blessings to you and your family :)

Artsnark said...

Too funny! My 5yr old was full of silly tricks today

LadyFi said...

Wow - that fake website is so realistic! Bet you fooled everybody...

As for April Fool's pranks - see my latest post...

Mia said...

Åh vilket lurigt skämt! ^^ Hade nog aldrig kommit på något sånt själv - riktigt häftigt! xD

Mia said...

*SV*

Ja...det är inte lätt att komma från en akademisk familj :) Massa planer som gjorts upp för en större delen av ens liv och för att man inte vill följa dem så råkar man illa ut. Men ja..pillret var sött - jag mår lite bättre :)

Mia said...

*SV*

Oh vad gick du på universitetet då? och vad gör du nu?

Det känns som att det är för sent för mig nu att råka välja fel väg i livet med tanke på att jag redan är 20...

angie {the arthur clan} said...

You are one rotten girl getting me with that fake flood on Facebook! Hee!!

You are the April Fools queen for sure. :)

Mia said...

*SV*

Ja..det är i alla fall vad mina föräldrar säger åt mig, jag är för gammal. -.-

Ah du menar din Etsy? Vad fantastiskt :) Jag skulle vilja bli en artist fullt ut.. skapa bilder, fotografier, bygga saker, pyssla. Precis som du.

Tack för dina råd <3

Mia said...

*SV*

Tja det känns som att jag inte har nåt val än o lyssna, med tanke på att de aldrig låtit mig skaffa ett jobb (så jag är 20 år och har adlrig haft ett jobb förutom prao på högstadiet) med tanke på att de at de säger att jag inte ska behöva göra nåt själv utan bara fokusera på att plugga och de kommer ta hand om allt tills jag är klar med studierna. Men det funkade inte riktigt så för de ville att jag skulle vara mycket mycket mer ambitiös än jag egentligen är. Så nu sitter jag lite i klistret så att säga :) Nej nu känns det som att jag sitter här och gnäller!

Vad är språkkonsult? Det låter intressant...

Jag vet dessvärre inga som är bättre än Etsy självt, men om jag hittar några så kommer jag absolut att tipsa dig ^^ Jag tycker för övrigt att din blogg är fantastiskt söt <3

Mia said...

*SV*

Åh jag är ledsen om jag håller dig borta från dina ärenden, du behöver såklart inte svara på en gång! :D

Ja de är väldigt så...gammeldags. Jag förstår det inte heller ^^ Och det gör för övrigt ingen annan heller :D Det är en mycket komplicerad historia som jag spelat i under hela mitt liv. Men det fixar sig säkert ^^ Vad härligt att bara vara en estetisk själ som du ^^ <3

Lycka till med dina ärenden! ^^

© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig