Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Wednesday, April 1, 2009

My best April hoax / Mitt bästa aprilskämt

How are you? Fooled anyone today? Got fooled yourself? ;) I told a friend I'd moved to Linköping (city in the south of Sweden), told a new acquaintance my sister was angry with him and got them to communicate (they've never met), told numerous people about the FLOOD in my KITCHEN...

Feeling a bit nostalgic, though. What I really miss about working as a teacher is the ability to fool 300 persons at the same time. Last year I put up posters everywhere about free ice cream in the cafeteria and I also gave parking tickets (payable to my bank account) to most of the teachers in the parking lot.

However, my best hoax was four years ago - I promise, people are still talking about it - when I made a fake website and gave myself the Orange Prize for Fiction. Back then, the site didn't have any ads. I managed to fool my boss, several colleagues and they were so happy for me I almost felt bad. Almost.
:-D Here it is.
-------------------------------------------------------

Hur står det till? Lurat någon idag, blivit lurad själv? Jag har lurat en kompis att jag flyttat till Linköping, sagt till en ny bekant att min syster är arg på honom (de har aldrig träffats) och fått dem att kommunicera om det, berättat för folk om ÖVERSVÄMNINGEN i mitt KÖK.

Känner mig dock lite nostalgisk. Det jag verkligen saknar med att inte jobba som lärare är möjligheten att lura 300 personer samtidigt. Förra året satte jag upp affischer om gratis glass till alla i restaurangen och jag gav även parkeringsböter (med mitt kontonummer) till mina bilburna kollegor.

Bästa luret var för fyra år sedan - jag lovar att folk fortfarande pratar om det - när jag gjorde en falsk hemsida och gav mig själv ett stort litteraturpris. Då hade sidan inga annonser. Jag lyckades lura min chef, ett antal lärare och de var så glada för min skull att jag nästan kände mig hemsk. Nästan. :-D
Här är sidan.
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig