Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Monday, November 24, 2008

Explosions / Explosioner

I often get the feeling that things move too slowly. That I don't do enough, and if I did I would still be stuck. I want words and pictures to constantly whirl around me, I want to finish writing one book a week and read five and bind ten and do fun creative work for other people while I'm at it. Just before the weekend I felt really stuck but I forgot I do things the way explosions work. Good explosions, that is. I whined and moped and didn't get started until 6 p.m. but I worked until 1.30 and suddenly found myself with eight collages that I really like.
Jag har ofta känslan av att det går för långsamt. Att jag inte gör tillräckligt och om jag gjorde det skulle det fortfarande inte hända tillräckligt mycket. Jag vill att ord och bilder flyger omkring mig i luften hela tiden; jag vill skriva en bok i veckan och läsa fem och binda tio och jobba med roliga, kreativa saker åt andra samtidigt. Precis före helgen kände jag mig otroligt seg, som att jag satt fast, men då glömde jag att jag funkar ungefär som en bra sorts explosion. Jag gnällde och surade och började inte med något förrän kl. 18 men jobbade på till halv två och hade då åtta collage som jag verkligen gillar.

The first one was done completely by hand; second one has a digitally layered vintage envelope on top. Which do you like the most? / Det första är helt handgjort; det andra har ett digitalt pålagt kuvert överst. Vilket gillar du bäst?

So, what are you doing today? / Vad har du gjort idag?

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig