Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Sunday, August 3, 2008

une journee dans la vie

översättning av une journée dans la vie


Jag vaknar och sedan snoozar jag i ungefär en timme. Jag kan inte riktigt tänka eller prata innan jag ätit frukost. Svart kaffe, en macka, lite frukt. Sedan tittar jag på vad jag jobbat med dagen innan, svarar på mail, kollar min Etsy-butik, min blogglista, min statistik, läser kommentarer och så vidare.


De första timmarna brukar jag göra praktiska saker men ibland börjar jag med kreativt arbete direkt. Idag skar jag till en massa papper och började göra nya anteckningsböcker med blandade blad. Sedan fika, sedan gjorde jag färdigt böckerna.

Jag äter lunch sent eller middag tidigt beroende på hur man ser på saken. Någonting vegetariskt / veganskt, till exempel pasta med tomat- och olivsås och halloumi.

Jag går på en promenad, handlar och postar paket. Jag tycker om att vara ute och gå och lyssna på musik om jag vill vara ensam, och om det inte stör mig att vara i närheten av folk går jag en sväng på stan. På just den här promenaden lyssnade jag på Björk, Josh Groban, Lily Allen, Karin Bengtsdotter Olsson och Janis Joplin. Jag träffade en stor mängd hundar.

Jag fotograferar nya produkter till min butik afiori.etsy.com och sedan fortsätter jag jobba med mina fotografier, med att skriva eller vadhelst min inspiration säger åt mig att göra. Jag jobbar efter inspiration eftersom det är det enda bra sättet för mig och jag får mer gjort om jag inte försöker tvinga mig till saker.

Idag funderade jag på nästa fotoprojekt medan jag åt chokladglass. Sedan gjorde jag en fotografering med teater / maskeradtema. (Min modell vägrar jobba om hon inte får choklad.) Innan jag går och lägger mig uppdaterar jag butiken, dricker té, läser och skriver lite. Runt klockan 1 börjar jag fundera på att gå och lägga mig och om jag har tur somnar jag efter runt en timme.Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig