Maria-Thérèse Sommar, fotograf och frilansjournalist i Härnösand och Höga Kusten

Tuesday, February 21, 2012

New experimental photography, entire roll double exposed / Nya experimentella bilder, dubbelexponerad filmrulleThese are from an entire roll of double exposed images, the first of which I took last year and then I shot the roll again a week ago and scanned the negatives tonight.
De här är från en hel rulle dubbelexponerade bilder. Första varvet fotografier tog jag förra året och nu fotograferade jag med hela rullen igen och scannade in negativen.

Share:

16 comments

Tommy said...

Grattis! Så jäkla bra!!

The Gossamer Tearoom said...

These are so very COOL!! I love how serendipity + photography = GREAT!

Hugs!

Betty

Mandy Crandell said...

Beautiful work! Love the flowers.

http://mandycrandell.blogspot.com/

trishie said...

They look amazing. I had no idea you can double expose to produce such beautiful images.

Georgianna said...

Okay, I've got to say I LOVE these! Great work.

– g

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Thank you!! :D

steven andrew said...

These are amazing! I really want to try double exposure.. I hope they come out as great as these!

Cecilia N said...

Jag kände först inte igen huset. Visst är det mörkare i verkligheten?

Att det kan bli så intressanta bilder av två, "bara så där".

Trädet mot blå himmel plus blombuketter gillade jag mest.

Och den sista. Är det ... trottoarsnö?

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Det är trottoarsnö.
Men... bara så där - nej du, inget i mina fotografier händer bara så där. Det är mitt utsnitt av verkligheten eller overkligheten.

Cecilia N said...

"Bara så där", låt mig förklara.

Har du fört bok om vilken bild du tog i vilken ruta förra gången på filmen?
Har du en skiss där du vet t ex att "fasadens bård ligger med sin överkant längs mitten på bilden" eller "på den-här-posistionen av bilden ligger en bukett krysantemum och sen är det rosor lite varstans, men en bukett strax ovan till höger om krysantemumen"?
Och att du sen söker motiv som matchar (eller kanske rent av tänkt ut det tidigare).

Om det är så, då tar jag tillbaka "bara så där". Men jag har för mig att du vid en tidigare dubbelexponeringsrulle skrev att du bara knäppte, fast två gånger och inte hade koll. Därför formulerade jag "bara så där".

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Näe, jag har aldrig inte koll och jag aldrig bara "knäpper". Jag gör aldrig "bara" någonting även om det skulle vara kul på ett annat sätt. Vet inte riktigt om det är så intressant att veta exakt HUR någonting är gjort - även om jag ofta får frågan. Låt någonting vara lite magiskt och oförklarat. Men visst, jag kan svara: Jag för inte bok i form av skisser, däremot i huvudet. Jag kan hålla väldigt många bilder i rad i huvudet. Krysantemum är inget jag kan identifiera. Jag valde matchande motiv. Men bilden med gardinen - där var det ett mycket lyckligt sammanträffande. ÄR det intressant att veta "allt" och i så fall varför?

Cecilia N said...

Nej, det är inte intressant.
Och kanske är det så att när en som inte "kan" och som inte vet vart det ska bära hän ser någon t ex göra en teckning så ser man bara "konstiga streck" och inte förrän mot slutet så *plopp!* stiger motivet fram. Det som pennföraren har haft i huvudet hela tiden och liksom bara låtit pennan följa linjerna av.

För den som inte "kan" verkar det då vara "bara så där" fastän det finns en massa tanke hos den som "kan".

Och detta tänker jag kan appliceras på en massa olika saker: träsnideri, virkning, fotbollsfintar, teckning, sömnad, fotografering.

Och när då vi som inte "kan" respektive teknik försöker "bara så där" så blir det ungefär pannkaka av alltihop ... eller iaf inte så där som när de som kan gör det ... för de vet vad som ligger bakom det som ser "bara så där" ut när det utförs.

(Jämför när ett litet barn "skriver skrivstil" och det för oss andra bara ser ut som en massa vågor upp och ner. Och det är ju "konstigt", för så blir det ju inte när de vuxna skriver, då står det ju nåt. Det var ju det barnet också ville uppnå.)

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com said...

Himla bra förklaring. Jag tror du skulle funka bra som lärare.

Cecilia N said...

Been there done that.

Catrin said...

ÅÅÅÅÅÅh det 5:e fotot ovanifrån, ljusblått med träden som ser ut att blomma är ju bara föööör fint.. <3 I love, love, love it!

Katarina Cinnamon said...

Jättetjusigt :-)

© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig