Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Saturday, April 29, 2023

Afiori nominerat till företagspriset Årets Vendela

Mitt företag Afiori är en av de tre finalisterna till företagspriset Årets Vendela, av 25 nominerade. Härnösands kommun skickade fyra intervjufrågor som jag skulle svara på och jag blev jätteglad att äntligen kunna berätta mer om mitt företag, för det känns som att många vet vem jag är, men inte riktigt vad mitt företag gör eller heter.

Tyvärr blev svaren nedklippta till ett fåtal sekunder totalt, så jag lägger ut dem här och på Facebook i stället. Hoppas att ni vill läsa och att ni tipsar andra om mig, inte minst i Härnösand (se fråga tre nedan).1. Vad heter företaget och vad gör företaget?
Mitt företag heter Afiori, det kommer från italienskan och betyder med blommor. Jag jobbar som fotograf och skribent, både med uppdrag och konstnärligt. Jag fotograferar bröllop, porträtt, reklam, skriver och fotograferar reportage och filmar ibland industrireklam. I mitt konstnärliga arbete skriver jag skönlitterärt och jobbar med konstfoto, som jag främst säljer utomlands.
2. Varför tror du att du är nominerad?
Jag hoppas att jag är nominerad för att jag är kompetent, kreativ och har drivit mitt företag helt ensam i 14 år. Det är ett litet men välfungerande företag. Kanske har Vendela också sett att jag står på mig och även bryr mig om andras rättigheter.
3. Hur är det att vara företagare i Härnösands kommun?
Just nu är det ganska motigt. Det är första gången på många år som jag inte har något regelbundet uppdrag här i stan. Jag är inflyttad i Härnösand och för att kunna bo kvar här behövs någon form av jobb på plats. I maj har jag fler uppdrag i Prag än i Härnösand.
4. Vad skulle det här priset innebära för er?
Jag är jätteglad för nomineringen, inte minst för att jag är bättre på att marknadsföra andra än mitt eget företag. Jag hoppas det här gör att fler i Härnösand får upp ögonen för vad mitt företag kan erbjuda. Om jag skulle vinna innebär det att jag snabbare kan investera i en produktutveckling. Men oavsett vem som vinner blir det en kompetent företagare som är väl värd att uppmärksammas, och det vinner alla på.


Här är "filmen" där finalisterna tillkännagavs och där jag hade velat säga det jag skrev ovan. Härnösands Kommun har producerat och Viola De fotograferat.

Vem som vinner meddelas på Företagsgalan 1 juni (fick tyvärr inte uppdraget att fotografera den, men kommer vara med som gäst).
Tusen tack till Vendela Business och den eller de som nominerat mig! 😀💕
Företagsgalan Härnösand 2023, företagens galakväll, Vendela, Maria-Thérèse Sommar fotograf skribent härnösand
 
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig