Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Sunday, March 5, 2023

Snart vår, snart bröllopssäsong! Bröllopsfotograf Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik, Höga Kusten, Sollefteå, Kramfors

Det finns inte mycket som jag tycker är roligare än att fotografera bröllop och föreviga den dag då ni båda är så extra vackra och glada! Jag är baserad i Härnösand, Höga kusten, men tar uppdrag överallt. 

Att spara känslor och ögonblick i fotografier är en speciell och ansvarsfull situation; jag brukar säga att det är fotografernas elitlopp. Du kan inte avbryta ceremonin och be brudparet backa och gå tillbaka in i kyrkan för att du inte kunde hantera ljuset bra och snabbt. Du måste kunna ta fram en andra kamera om den första havererar, eller för att det ska gå snabbare. Du måste kunna hantverket, inte dölja brister bakom kraftiga filter. 

Jag anser även att man bör kunna njuta av motljus. Det gör i alla fall jag :) 

Maria-Thérèse Sommar, fotograf Höga kusten, Bröllopsfotograf, fotograf Örnsköldsvik, Övik, Fotograf Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors

Specialredigering gör jag för skojs skull och som konstnärligt komplement, på det sätt som passar bilden, men levererar alltid den naturliga / grundredigerade bilden också. Jag skulle aldrig våga anlita en fotograf som inte törs visa oredigerade bilder, eller som gör så att alla bilder ser i princip likadana ut. För inga brudpar och inga bröllop är likadana.

Maria-Thérèse Sommar, fotograf Höga kusten, Bröllopsfotograf, fotograf Örnsköldsvik, Övik, Fotograf Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors

Jag har fotograferat bröllop i väldigt många år nu, men eftersom varje bröllop och varje brudpar är unikt lägger jag tid på att både lära känna er lite i förväg, att noggrant gå igenom er plan för bröllopet och hjälpa till med planeringen, till exempel hur mycket tid man bör lägga på porträtt och hur man på effektivast sätt kan ta gruppbilder.

Maria-Thérèse Sommar, fotograf Höga kusten, Bröllopsfotograf, fotograf Örnsköldsvik, Övik, Fotograf Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors

Känsla och personlighet är något jag vill få med i bilderna. Förutom att ta "uppställda" bilder ser jag alltid till att få med många spontana ögonblick, såväl under porträttfotograferingen som förstås på fest och middag.


Gillar du inte att bli fotograferad? HEMLIS: Nästan ingen gör det, men det finns inget roligare än att "omvända" någon och inget finare beröm än det en brudgum sa i höstas: "Fotograferingen var faktiskt det roligaste på hela dagen!" Jag kollar av med er under fotograferingens gång och visar ibland bilden på displayen, så att vi förstår varandra. Det brukar göra att brudparet känner självförtroende och resten av fotograferingen går som en dans, när de ser hur snygga de faktiskt är.


Ni är hjärtligt välkomna att kontakta mig med förfrågan inför ert bröllop! Tider finns 2023 och 2024. Jag har olika paket. I alla paket ingår många, många fina bilder; man utgår efter hur lång tid jag ska vara på plats och hur många olika moment man vill få med under dagen. Från morgon till natt, från vigsel till första dansen - eller något helt annat som passar just er.

Skicka ett mail till info@afiori.com eller kontakta mig på 070-5729935 för fullständig prislista och förfrågan. Kom ihåg att skriva ort och datum. Jag svarar så fort jag kan med både prislista och information om hur det går till med bröllopsfotografering, lite tips m.m.

Min kontorstid är kl 11-18 vardagar, och så jobbar jag förstås kvällar och helger med bröllop, eventfotografering m.m, men då stänger jag av telefonen utom för dem jag jobbar för :)

Jag ser fram emot att höra ifrån er och att få föreviga er stora dag!


Maria-Thérèse Sommar, fotograf Höga kusten, Bröllopsfotograf, fotograf Örnsköldsvik, Övik, Fotograf Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors
Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig