Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare. Ej körkortsfoto!

Monday, April 4, 2022

Reportage från Rom, katthem, kattbistro och kattporträtt

I november reste jag tillbaka till min favoritstad Rom, inte bara för att jag alltid vill till Rom, utan för att jobba! Jag fotograferade och skrev två reportage för tidningen Kattliv. NU finns de äntligen ute i butik, i tidningen Kattliv 2/2022 och Kattlivs Korsordsspecial som kom i slutet av mars. Tidningarna kommer förmodligen att gå att köpa i efterhand via Kattlivs webbshop


Mitt största reportage är om katthemmet i Rom, i det vackra ruinområdet Largo di Torre Argentina. Det var otroligt intressant att lära sig mer om deras verksamhet, som är mycket större än att "bara" ta hand om de 100+ katterna på plats!


En äkta kattreporter i Rom, fotograferad av Vänlig Person. Jag använde inte den här lilla kameran till alla bilder, utan mest min medelstora systemkamera, men en del bilder tog jag med den. Och den är väldigt söt :)


Reportage nummer två, om den veganska kattbistron Romeow:Roligt!

Jag var även i Rom under min korta semester i september ... och längtade tillbaka innan jag hade åkt därifrån. Perfekt att kunna kombinera med två uppdrag där i november!

Ser att jag halvt hade lovat att lägga ut en massa bröllopsbilder under höst och vinter - jag har inte hunnit någonting förutom att flytta fem (!) gånger pga vattenskada, göra i ordning och sälja min gamla lägenhet, förlora en nära vän och jobba. Och hitta ny lägenhet, renovera OCH så vidare.

Har inte ens hunnit blogga om alla bilder jag sålt till en dokumentärserie på Viaplay. Eller lägga ut reklam om bröllopsfotografering inför sommaren. Men jag har blivit i stort sett fullbokad ändå och ser oerhört mycket fram emot vår och sommar, inklusive en massa fina bröllop!

Här kommer några bilder till från Rom.


Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig