Maria-Thérèse Sommar, fotograf, frilansskribent och författare.
Ej körkortsfoto! Ej fotostudio.
No ID / passport photos. No studio.

Monday, August 14, 2017

Recent wedding photography / Nya bröllopsbilder, om hantverk och redigering ~ Fotograf Maria-Thérèse Sommar, Härnösand


Denna sommar fotograferar jag bröllop i stort sett varje lördag - och en torsdag - fullt av fina bröllop på olika orter: Edsele, Sollefteå, Härnösand, Nordingrå, Sundsvall, i skogen på Hemsön... Behöver bara lite tid nu att blogga fler nya och göra urval till min portfolio :)

Fotograf Härnösand, bröllopsfotograf, bröllopsfoto Sundsvall Kramfors, Maria-Thérèse Sommar, wedding photographer

Väldigt kul att föreviga dessa speciella dagar och att t.ex. se glädjen och förvåningen hos ett brudpar när de ibland tittar på baksidan av kameran och ser hur bra bilderna är oredigerade. För det tycker jag är viktigt - att verkligen kunna hantverket, ha timing; att kunna ta bra bilder i stunden är ovärderligt.

Bröllopsbilder är inget som ska förevigas halvdant och räddas i efterhand med mängder av redigeringar och "instafilter", för att dölja bristande kompetens hos fotografen. Tyvärr ser jag så många exempel på personer som kallar sig fotografer men knappt kan grunderna. Till så viktiga tillfällen som bröllop bör man anlita proffs, och det ska vara proffs som vet hur man TAR en bra bild, inte GÖR en bra bild i efterhand. Tycker jag :) Sedan är det ju otroligt roligt att göra kreativa bearbetningar av bilderna - det gör jag också - men de ska vara just kreativa varianter, inte ett sätt att rädda en bild. Här kommer två oredigerade bilder, ovan, och två redigerade nedan!Fotograf Härnösand, bröllopsfotograf, bröllopsfoto Sundsvall Kramfors

Share:
© Copyright © Maria-Thérèse Sommar unless otherwise noted.
Blogger Template by pipdig